Bor és Gasztronómia

Borbarangolás a Balaton-felvidéken

A Káli-medencében, az egykori Pannon-tenger teknőjében és a vulkanikus hegyek déli lejtőin érik a szőlő az 1500 hektáron elterülő Balaton-felvidéki borvidéken. Az eltérő földrajzi ökológiai adottságok miatt a Keszthelytől Zánkáig húzódó borvidék három körzetre tagolódik.

Pince a jövőből

Ha azt a szót halljuk, hogy pince, először valószínűleg egy föld alá épült, hűvös, kevéssé megvilágított helyiség képe dereng fel előttünk, ahol a fal mellett hordók sorakoznak katonás rendben. Azonban akadnak különleges pincék is, amelyek merőben máshogy néznek ki, ennek ékes példája a Kristinus Borbirtok.

"Sajt-farmok" nyomában a Balaton régióban

Manapság egyre divatosabb a helyi piacokon biotermékeket vásárolni – nem véletlenül! Az ott vásárolható, helyben és hagyományos módon előállított, sok esetben bio termékek finomak és egészségesek!, de egyéb okai is vannak a házi termékek előretörésének.
Tovább
Tovább
Tovább